Хусити атакували танкер біля берегів Ємену: на судні виникла пожежа

Фото: хусити атакували танкер біля берегів Ємену (Getty Images) Автор: Константин Широкун

Єменські хусити атакували танкер із сирою нафтою під прапором Панами, після влучення невідомого боєприпасу судно спалахнуло.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що інцидент стався за 23 морські милі на північний захід від порту Муха в Червоному морі.

“Судно та екіпаж повідомили, що вони в безпеці. Судно продовжує шлях до наступного порту заходу”, – йдеться в повідомленні Агентства морських торгових операцій Сполученого Королівства.

Зазначається, що судно прямувало до порту Нью-Мангалор, Індія. Танкер був зареєстрований на британську компанію Union Maritime Ltd у 2019 році, а минулого місяця змінив свої реєстраційні дані, включаючи назву та оператора.

Атаки хуситів у Червоному морі

Єменські повстанці-хусіти є союзниками Ірану і контролюють більшу частину півночі та заходу країни. У листопаді 2023 року вони розпочали кампанію атак безпілотників та ракет на судноплавство у Червоному морі. Таким чином, повстанці намагаються тиснути на Ізраїль для припинення війни з ХАМАС у Секторі Газа.

З 12 січня США та Великобританія за підтримки інших країн ЄС регулярно наносять удари по об’єктах хуситів у Ємені. Проте терористи продовжують атакувати комерційні судна.

Днями хусити пообіцяли Китаю та Росії не обстрілювати їхні кораблі, що плавають через Червоне море та Аденську затоку.

19 березня бойовики атакували протикорабельними ракетами паливний танкер MADO у Червоному морі. Судно не зазнало суттєвих пошкоджень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version