Байден і Трамп перемагають на праймеріз у штаті Луїзіана

Колаж РБК-Україна Автор: Константин Широкун

Президент США Джо Байден переміг на праймеріз Демократичної партії на вибори глави держави у штаті Луїзіана.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NBC News.

У свою чергу екс-президент Дональд Трамп здобув перемогу в тому ж штаті на праймеріз Республіканської партії.

За прогнозом NBC News, Трамп отримає в Луїзіані 90,1% голосів, Байден лідирує з результатом 86%. Зазначається, що і Джо Байден, і Дональд Трамп уже гарантували собі номінацію на участь у президентських виборах.

Президентські вибори у США

Нагадаємо, вибори президента США намічені на 5 листопада 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден. Від республіканців, окрім Дональда Трампа, у перегонах брала участь екс-посол США в ООН Ніккі Гейлі, але вона на початку березня зняла свою кандидатуру з перегонів.

Наприкінці лютого Трамп та Байден виграли свої праймеріз у штаті Мічиган. Проте Байден зіштовхнувся з проблемами: близько 100 тисяч виборців обрали у бюлетені варіант “не визначився”. Таким чином, виборці підтримали Демократичну партію, але не перерахованих у бюлетені кандидатів, і є протестом проти дій Байдена щодо війни між Ізраїлем та ХАМАС.

3 березня повідомлялося, що згідно з опитуванням, проведеним The New York Times та Сієнським коледжем, у гіпотетичному матчі-реванші Трамп випереджає Байдена на п’ять пунктів.

Додамо, що 5 березня Байден та Трамп здобули перемогу на загальнонаціональних партійних виборах у більшості штатів. Кандидати створили передумови для історичного реваншу на загальних виборах у листопаді, незважаючи на низькі рейтинги своєї популярності.

За результатами соціологічних опитувань, наприкінці березня Байден уперше із серпня минулого року випередив свого конкурента на майбутніх виборах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version