Президентка Молдови назвала російську атаку по Україні огидною

Вона сказала, що підтримка України ніколи не була такою актуальною.

Президентка Молдови Мая Санду назвала сьогоднішню російську атаку по Україні огидною.

Про це вона написала у соцмережі Х (Twitter).

“Київ і вся Україна зіткнулися з черговою нічною російською авіацією — третьою масованою атакою цього тижня. Такі нелюдські дії проти мирного населення та критичної інфраструктури є огидними”, – зазначила Санду.

Вона додала, що підтримка України ніколи не була такою актуальною.

  • У ніч на 24 березня 2024 року російські окупанти атакували 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації та 28-ма ударними БпЛА типу “Shahed”.
  • В результаті знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА “Shahed-136/131” у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.
  • Зокрема, під час чергової повітряної атаки Росія спрямувала більшу частину ракет на захід України. Найбільше ворог цілив в енергооб’єкти Львівщини. 
  • На атаку відреагувала Посол США Бріджит Брінк, заявивши, що Росія продовжує невибіркові запуски безпілотників і ракет, не звертаючи уваги на мільйони мирних жителів.
  • Одна із ракет на 39 секунд потрапила у повітряний простір Польщі. Тому Польща вимагатиме від РФ пояснень.  там заявили, що засуджують всі форми тероризму та спроби силового перегляду своїх кордонів.

lb.ua

Exit mobile version