The Telegraph: британська армія не протрималася б у війні проти Росії довше 2 місяців

Водночас міністр оборони Великої Британії зауважив, що будь-який подібний конфлікт буде вестися разом із союзниками по НАТО, які можуть колективно перевершити Росію.

Заступник начальника штабу оборони Великої Британії Роб Магован

Заступник начальника штабу оборони Великої Британії визнав, що країна не змогла б воювати з Росією більше двох місяців, повідомляє The Telegraph. 

Генерал-лейтенант сер Роб Магован сказав, що збройним силам доведеться мати справу з “операційним ризиком” через брак ресурсів.

Заява пролунала після того, як міністр оборони Грант Шеппс сказав депутатам, що він закликав прем’єр-міністра Ріші Сунака та канцлера держскарбниці Джеремі Ханта виділити більше грошей на оборону в останньому бюджеті, але не домігся збільшення коштів.

Виступаючи перед членами парламенту в комітеті з питань оборони Палати громад, старший офіцер Королівської морської піхоти сказав: “Ми чітко заявили, що сума грошей, яку ми зараз витрачаємо на боєприпаси… яка є значною… не відповідає, у всіх сферах загрозам, з якими ми стикаємося”.

Зі свого боку Грант Шаппс повідомив, що будь-який такий конфлікт буде вестися разом із союзниками по НАТО, які можуть колективно перевершити Росію.

“Для людей, які спостерігають і чують, що Сполучене Королівство не готове до війни виключно з Росією, важливо розуміти, що оскільки ми в НАТО і [угода про взаємну оборону] існує стаття 5, ми ніколи не будемо в цій ситуації”, – сказав Шаппс.

Минулого тижня Велика Британія оголосила про черговий пакет допомоги Україні на 60 мільйонів фунтів стерлінгів. До нього увійдуть безпілотники та системи ППО.

lb.ua

Exit mobile version