У Раді хочуть штрафувати мобільних операторів за поганий зв’язок при відключеннях світла

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував законопроект №11431 до першого читання.

У Раді хочуть штрафувати мобільних операторів за поганий зв'язок при відключеннях світла

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував законопроект №11431 до першого читання. Цей документ допоможе мобільним операторам працювати стабільно під час відключень світла, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на заяву голови підкомітету з розвитку цифрової індустрії Сергія Штепи.

Законопроект було розроблено за рішенням ставки Верховного головнокомандувача. Його мета – підтримка зв’язку в умовах війни та тимчасових відключень. Документ передбачає більше позапланових перевірок операторів. Крім цього, пропонується підвищення штрафів за недотримання вимог Національної комісії. Це необхідно, щоб уникнути відключення зв’язку при перебоях з електрикою.

Деякі оператори не підготували достатньо генераторів та акумуляторів. Це може призвести до втрати зв’язку взимку. Законопроект спрямований на вирішення цієї проблеми. Незважаючи на зауваження операторів, документ допоможе зберегти зв’язок навіть за відключення світла. У Раді прогнозують цьогорічне скорочення витрат бюджету більш як на ₴137 мільярдів.

У Раді Європи закликали президента Болгарії не підписувати закон про “гей-пропаганду”.

Exit mobile version