США звинуватили у зламі комп’ютерів команди Трампа трьох іранських агентів

Генпрокуратура США звинуватила трьох іранських хакерів, найнятих Корпусом вартових ісламської революції, у зламі комп'ютерів президентської кампанії Дональда Трампа.

США звинуватили у зламі комп'ютерів команди Трампа трьох іранських агентів

Генеральна прокуратура США звинуватила трьох іранських хакерів, найнятих Корпусом вартових ісламської революції, у зламі комп’ютерів президентської кампанії Дональда Трампа, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на AP.

Хакери намагалися підірвати кампанію Трампа перед виборами 2024 року. Їхньою метою було зламати електронні акаунти політиків, включаючи колишнього посла в Ізраїлі, екс-заступника директора ЦРУ та співробітників Держдепу та Пентагону. У травні їм вдалося зламати акаунти співробітників кампанії Трампа та спробувати поширити вкрадені матеріали через ЗМІ, щоб вплинути на вибори.

США заявили, що Іран виступає проти переобрання Трампа, вважаючи його загрозою для відносин між Вашингтоном та Тегераном. Раніше, 11 серпня, штаб Трампа повідомив про злам своїх комп’ютерів, і ФБР почало розслідування.  Іранські хакери намагалися зламати WhatsApp Трампа та чиновників Байдена.

Іранські хакери ймовірно зламали пошту радників штабу Байдена-Гарріс.

Exit mobile version