Загарбники на окупованих територіях перетворюють осіб з обмеженими можливостями на рабів — ЦНС

Загарбники експлуатують людей з обмеженими можливостями / Фото: УНІАН

Людей експлуатують навіть у вихідні дні.

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України використовують працю осіб з обмеженими фізичними можливостями, як рабську.

Про це йдеться у повідомленні Центрі національного спротиву.

У повідомленні вказується, що загарбники часто використовують працю осіб з обмеженими фізичними можливостями без згоди людей.

“Щобільше, окупанти використовують таких людей у вихідні дні, і про подвійну оплату відпрацьованих годин звісно не йдеться”, – йдеться у повідомленні.

У ЦНС заявили, що це не лише порушення основних прав осіб з обмеженими можливостями, але й відверто гуманітарна криза, що загрожує їхньому фізичному та психічному здоров’ю. Така категорія людей потребує спеціального підходу та підтримки з боку суспільства, але окупаційна влада мислить радянськими стандартами. 

“Тому негайною необхідністю є втручання міжнародних громадських організацій та гуманітарних агентств для захисту прав людей з інвалідністю на тимчасово окупованих територіях. Такі практики повинні бути припинені, а відповідні винуватці притягнуті до відповідальності перед міжнародним судом за вчинені злочини проти людяності”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни хочуть заборонити українську літературу на окупованих територіях.

Крім того, ми раніше інформували, що загарбники пропонують жителям окупованих територій гроші за свідчення про “злочини України”.

tsn.ua

Exit mobile version