Чутки про нову атаку на Харків є елементом гібридної війни проти України

Спекуляції про атаку на Харків відображають тактику гібридної війни проти України.

У Харківській області будується чергова лінія оборони, бійці ЗСУ належним чином екіпіровані та забезпечені, щоб відбити атаки російських загарбників.

Про це в коментарі кореспондентові “Думки” заявили начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко, Харківський міський голова Ігор Терехов та начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами начальника поліції Харківщини Тимошка, російська армія вже намагалася прорватися до Харкова навесні 2022 року, однак була повністю розбита. На переконання поліцейського, чергові заяви окупантів про наміри захопити Харків та припинити так звану “СВО”, є спробою видавати бажане за дійсне, однак аж ніяк не реальний стан справ на фронті. “Харків достатньо укріплений, і будь-яких шансів взяти його у росіян немає. Ці слова (про намір захопити Харків – ред.) можна розцінювати, як намагання вдати бажане за дійсне”, – сказав Тимошко.

У свою чергу мер Харкова Терехов заявив, що міська влада усіляко допомагає Силам оборони, які знають, як протистояти ворогу. Міський голова назвав дурницею повідомлення на російському інформаційному ресурсі “Медуза” про нібито плани президента росії Володимира Путіна захопити місто-мільйонник і тільки після цього оголошувати про закінчення “СВО”.

“Що я буду дурниці коментувати? Ми віримо в наші ЗСУ, розуміємо, що ЗСУ сьогодні знають, що роботи. Ми допомагаємо всім, чим можемо. Тому, чого дурниці коментувати”, – сказав Терехов.

Начальник Харківської ОВА Синєгубов звернув увагу на те, що російським заявам не слід довіряти, оскільки вони не дотримувалися будь-яких обіцянок ані після захоплення Криму, ані після окупації Донецька та Луганська. Він додав, що росіяни постійні у своїх намірах щодо Харкова, починаючи з 2022 року – вони хочуть окупувати обласний центр.

Водночас, за даними Синєгубова, у росіян немає на цей час необхідного технічного та людського потенціалу, щоб здійснити масштабну спробу атаки на Харків. Єдине, чим вони задовольняють себе, це 10-місячні атаки на село Синьківка у Куп’янському районі Харківської області.

Інформаційні вкиди щодо наміру закінчити вторгнення, якщо Харків “здадуть”, – це елемент гібридної війни російської федерації проти України, вважає очільник області. Крім цього, такий меседж може бути спрямований на те, щоб хоч якимсь чином визначити для російських громадян цілі так званої “СВО”.

“Однозначно, ні (не можна вірити росіянам – ред.). Вони вже зупинялися і на Криму, зупинялися і на зоні розмежування під Донецьком і все інше. Ми це чітко розуміємо, вони не зупиняться ані на Харківщині, ані на Київщині, ані на західній Україні тощо”, – підсумував Синєгубов.