Мер Івано-Франківська розгнівано звернувся до “активістів”, які допомагають ворогу 


Мер Івано-Франківська розгнівано звернувся до "активістів", які допомагають ворогу 

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. Фото: Facebook

Марцінків записав емоційне звернення.

Після ранкових вибухів в Івано-Франківську мер міста Руслан Марцінків емоційно звернувся до українців, які забувають про інформаційну тишу. 

Відеозвернення міського голови з'явилося у його Facebook.

Марцінків наголошує, що Прикарпаття опинилося під атакою дронів, але силам ППО вдалося збити усі БпЛА. За його словами, зараз вся країна перебуває у небезпеці, а тому варто дотримуватися інформаційної тиші й не публікувати те, що може допомагати ворогу.

“Особливо хочу сказати про “корисних” ідіотів, “активістів”, які постять в різних Телеграм-каналах та соціальних мережах певні речі, що допомагають ворогу. Скільки можна говорити про те, що не можна виставляти фото, відео: куди летить, що летить! Таким чином з відкритих джерел ворог бачить відповідну інформацію. Тому звертаю увагу на те, що такі речі не можна робити”, – емоційно звернувся Марцінків.

Мер Франківська наголошує, що росіяни 99% інформації отримують від таких “активістів”, які відразу публікують у Мережі фото або відео вибухів, роботи ППО чи інший контент, який може допомагати ворогу.

“Прохання – дотримуйтеся інформаційної гігієни”, – зауважив він. 

Нагадаємо, о 06:14 на Прикарпатті було оголошено повітряну тривогу. В Івано-Франківську пролунали гучні вибухи. Сирени в регіоні лунали понад годину. 

В Івано-Франківській ОВА повідомили, що РФ атакувала безпілотниками Івано-Франківську область. Ціллю були об’єкти критичної інфраструктури.

tsn.ua