Кулеба розповів важливу таємницю щодо надання Україні систем Patriot


Кулеба розповів важливу таємницю щодо надання Україні систем Patriot

Дмитро Кулеба / Фото: Associated Press

За його словами, деякі країни намагаються “прикриватися” Альянсом, щоб не передавати нам потрібну допомогу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відкрив громаді невелику дипломатичну таємницю, пов’язану з системами Patriot. Він заявив, що Нідерланди не єдина країна, яка готова зараз купити батарею ППО та передати нашій державі.

Про це Дмитро Колеба розповів в рамках єдиного телемарафону.

“Відкрию невеличку дипломатичну таємницю: Нідерланди не єдина держава, яка готова прямо зараз купити батарею Patriot у будь-якої країни світу за ціну, яку ця країна назве. Те, що Нідерланди публічно зробили цей сигнал – це надзвичайно важливий момент. Те, що генеральний секретар НАТО чітко заявив, що не треба прикриватися потребами дотримання натівських стандартів під час ухвалення рішень про передачу Україні систем ППО – це теж дуже позитивно”, – наголосив Дмитро Кулеба.

Він також додав, що деякі країни намагаються “прикриватися” Альянсом, щоб не передавати нам потрібну допомогу.

“Деякі країни кажуть: “ми вам не можемо передати батарею, тому що тоді ми не будемо дотримуватися стандарту НАТО за кількістю наявних у нас батарей”. А генсек їм каже: “не прикривайтеся мною, віддайте все, що треба Україні, це зараз головне”. І це дуже потужний сигнал”, – підкреслив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, що Нідерланди можуть викупити Patriot для України.

tsn.ua