Україна і НАТО досягли найбільшого рівня відносин – Зеленський

Володимир Зеленський зустрівся з Єнсом Столтенбергом у Києві / Фото: president

Володимир Зеленський підкреслив: очевидно, що Україна буде в НАТО, "бо вже неможливо уявити безпеку Європи та євроатлантичної спільноти без дієвої участі України".

Україна і НАТО нині досягли найбільшого рівня відносин за часів незалежності нашої держави, але не найбільшого з можливих.

На цьому наголосив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві.

“Сьогодні ми можемо відзначити, що Україна та Альянс досягли рівня відносин найбільшого за весь час нашої незалежності. Але не найбільшого з можливих”, – зауважив він.

Зеленський підкреслив: очевидно, що Україна буде в НАТО, “бо вже неможливо уявити безпеку Європи та євроатлантичної спільноти без дієвої участі України”.

 “Нашу державу, наших людей і наш потенціал Росія прагне зробити своїм плацдармом для подальшої дестабілізації всього європейського та євроатлантичного простору. І тому саме у захисті нашої держави є відповідь на питання про надійну і довготривалу спільну безпеку”, – підкреслив глава держави.

Президент зазначив, що вже довів свою ефективність формат взаємодії понад 50 держав заради забезпечення українських воїнів усім необхідним, серед яких також є держави Альянсу.

“Ми вже працюємо з державами НАТО один на один заради спільної сили, а також у багатосторонніх форматах”, – зазначив він.

Водночас очільник держави наголосив, що ефективно працює Рада Україна-НАТО, “відбуваються засідання, дієві дискусії”.

“Дійсно, ці інструменти, ця платформа дієві і все це працює”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що до України поки що надходить не все із розблокованої допомоги США.

Читайте провідні новини дня:

  • “Ми будемо ще дуже довго воювати!”: боєць “Азову” відповів, коли закінчиться війна в Україні
  • Курс валют в Україні: долар “попустило” нижче 40 грн – купувати чи продавати
  • Загрожує обвалом: станція метро в Києві опинилася у небезпеці через будівництво підземного ТЦ

tsn.ua

Exit mobile version