Рада звільнила Кубракова з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України

Олександр Кубраков звільнений з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України / Фото: УНІАН

У четвер, 9 травня, Верховна рада звільнила Олександра Кубракова з посади посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Парламент підтримав звільнення міністра Олександра Кубракова. “За” виступили 272 депутати.

Сам Кубраков вже відреагував на своє звільнення і заявив, що керівництво фракції та очільник Уряду Денис Шмигаль з ним це рішення не обговорювали. На засідання фракції та профільного комітету Кубракова нібито навіть не запросили.

У пояснювальній записці до проєкту постанови про звільнення було вказано, що звільнити Кубракова з посади пропонується з метою створення окремого Міністерства з питань розвитку громад, територій та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, що Кубраков був на посаді Міністра інфраструктури України від травня 2021 року. З початком повтомасштабної війни він, окрім галузі транспорту та пошти, займався ще й військовою логістика, відновлення житла та муніципальної інфраструктури.

У грудні 2022 року Верховна Рада ухвалила рішення про призначення Кубракова віцепрем’єр-міністром з відновлення України та міністром нового об'єднаного міністерства.

tsn.ua

Exit mobile version