У США заявили, що допомога з нового пакету допомоги вже почала надходити на фронт в Україні

Кірбі розповів, що перша зброя від США вже надходить на фронт / Фото: Associated Press

У Білому домі не розповіли, яка саме допомога вже опинилась на фронті, через міркування безпеки.

Пентагон вже передав частину озброєння з нового пакета допомоги Збройним силам України і докладає максимум зусиль, щоб решта озброєння опинилась на фронті максимально швидко.

Про це заявив радник Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

“Дещо з першого пакета оборонної допомоги – який ми оголосили у межах закону про додаткове фінансування того самого дня, коли президент підписав його – деякі із цих речей уже потрапили на поле бою, до рук українських військових”,- зауважив представник адміністрації США.

Він заявив, що з міркувань безпеки не буде розповідати, яка саме допомога вже опинилась на фронті, але він заявив, що швидкі строки доставки обумовлюються тим, що частина озброєння була заздалегідь розміщена у Європі.

“Міністерство оборони (США – ред.) буквально перевертає небо і землю, щоби зробити це якомога швидше. І зараз ще продовжується робота над тими поставками, які залишилися в попередньому пакеті”, – зауважив представник Білого дому.

Крім того, за словами Кірбі, Пентагон робить все можливе, щоб швидше почати відправку зброї з нового пакета на $400 мільйонів.

“Це достатньо серйозний пакет. Різноманітність систем, які є лише в ньому, досить вражаюча – усе це стане їм (українським силам – ред.) у пригоді в той час, коли вони намагаються відбити російські наступали на Донбасі, а тепер і на підступах до Харкова”,- зауважив Кірбі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США передають потужну військову допомогу Україні.

Крім того, ми раніше інформували, що Україна отримає нові поставки зброї та техніки від США.

tsn.ua

Exit mobile version