У Повітряних силах розповіли у чому підступність і небезпека ударів по Харкову

Салтівка у Харкові. / Фото: Facebook/Володимир Зеленський

Місто – близько до російського кордону.

Складно визначити тип озброєння, яким окупанти б'ють по Харкову. Зокрема, це стосується обстрілу 8 травня, коли вибухи в місті пролунали до оголошення тривоги.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

“Харків розташований дуже близько до кордону з РФ. Дуже мало залишається часу для виявлення та знешкодження повітряних загроз”, – розповів він.

З його слів, росіяни б’ють по місту зенітними ракетними комплексами С-300. Їх ворог використовує як артилерію, так і великого радіусу дії. Євлаш наголошує, що окупанти приховують свої комплекси, аби непомітно вдарити по Харкову.

“Повітряні сили використовують всі засоби, обмінюються інформацією з нашими партнерами стосовно розвідки. На жаль, інколи противник може проводити підступні удари. Наразі встановлюється тип. Наші партнери з Науково-дослідницького центру мають встановити офіційно, що саме була це за зброя і лише тоді напевне можна буде сказати”, – пояснив Євлаш.

Нагадаємо, The Times пише, що росіяни змінили тактику ударів по Харкову. Зокрема, вони продовжують атакувати безпілотниками Харків, який розташований лише за кілька десятків кілометрів від російського кордону.

tsn.ua

Exit mobile version