Єврокомісія рекомендує почати переговори з Україною про вступ до ЄС


Єврокомісія рекомендує почати переговори з Україною про вступ до ЄС

Єврокомісія наполягає на початку переговорів щодо членства України в ЄС / Фото: Associated Press

Україна відповідає раніше невиконаним критеріям.

Європейська комісія закликала країни-члени Європейського союзу (ЄС) розпочати переговори щодо інтеграції України та Молдови.

Про це повідомили Telegram-канал прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та видання Euractiv.

Як  зазначили в Єврокомісії, Україна та Молдова достатньо готові до формального початку переговорів про вступ до ЄС.

Україна, своєю чергою, повністю виконала всі чотири кроки з реформування, а Молдова – три. Реформування було необхідним для початку офіційних переговорів. 

Своєю чергою премєр-міністр Денис Шмигаль подякував за позитивну оцінку євроінтеграційного прогресу України.

“В озвученому висновку ЄК йдеться про те, що Україна продовжує системні зусилля щодо приєднання до ЄС та виконала всі 4 додаткові кроки-реформи. Тепер ми очікуємо від наших європейський партнерів наступний крок – початок переговорів про членство в Євросоюзі вже цього місяця. Український народ щодня виборює право бути в колі європейської родини у війні проти російського агресора”, – написав він.

Нагадаємо:

Пані посол ЄС в Україні Катаріна Матернова вважає, що Україна готова вже наприкінці червня розпочати переговори про вступ до Євросоюзу.

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина також повідомила, що Україна має “джентльменську домовленість” із більшістю країн Євросоюзу про те, що переговори про вступ держави до ЄС розпочнуться у червні 2024 року.

tsn.ua