“Мирний план” Путіна: чи може він стати він реальною основою для переговорів між Україною та Росією


"Мирний план" Путіна: чи може він стати він реальною основою для переговорів між Україною та Росією

Путін обрав ціль для ядерного удару / Фото: ТСН.ua

Подібні заяви є відвертими маніпуляціями.

Американський економіст Джефрі Сакс, якого цитують кремлівські ЗМІ, заявив, що план Путіна щодо мирного врегулювання може стати реальною основою для переговорів між Україною та Росією. Однак це – брехня.

Про це йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

“Схвальні оцінки “мирного плану Путіна” є нісенітницею, оскільки всі пропозиції, наразі озвучені кремлем, є запрошенням до капітуляції”, – зазначається у дописі.

Як наголошують у Центрі, просування кремлем ідеї про власну “готовність до переговорів” має не лише тактичну, але й стратегічну мету. Вона полягає в тому, щоб внести сум'яття у свідомість західних суспільств, аби першим пунктом на порядку денному стала не військова допомога Україні, а початок мирного процесу, до якого буцімто відкрита Москва.

“Щодо Джефрі Сакса, то він тиражує співзвучні з російською пропагандою наративи, з'являвся на ефірах у пропагандиста Соловйова, де розповідав, що «експансія НАТО» нібито спровокувала Путіна до повномасштабного вторгнення в Україну”, – додали журналісти.

Раніше французький президент Еммануель Макрон заявив, що готовий відновити спілкування із очільником Кремля Володимиром Путін, бо вірить “в силу діалогу”.

tsn.ua