Оновлення даних до 16 липня: адвокат пояснив, як каратимуть порушників

На оновлення даних у військовозобов'язаних залишилось трохи більше двох тижнів. Колаж ТСН.ua

Порушників можуть притягнути до відповідальності.

До 16 липня військовозобов'язані чоловіки в Україні повинні оновити свої дані. На тих, хто цього не зробив, очікує покарання.

Що загрожує порушникам – розповів український юрист, доктор юридичних наук Роман Мудрий в коментарі OBOZ.UA.

Він пояснює, що чоловіків, які дані не онововили, можуть притягнути до відповідальності у вигляді штрафу.

“Це стосується саме військовозобов’язаних. Тобто вони порушують процедуру постановки на військовий облік””, – зазначив юрист.

Адвокат наводить статтю 65 Конституції України, яка передбачає, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України. Так, у кожного громадянина відповідно до Конституції та відповідними законам України є обов'язок захищати свою країну, її недоторканність і цілісність території.

“Порушників можуть притягнути до відповідальності згідно зі ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За нею передбачено відповідальність за порушення військового обліку, що в особливий період тягне за собою накладання штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”, – пояснив юрист.

Посилена мобілізація від 18 травня! Що потрібно знати та чого очікувати військовозобов'язаним?

Додамо, після того, як мине відведений законом термін оновлення даних, поліція буде мати можливість затримувати порушників та доставляти їх до ТЦК.

tsn.ua

Exit mobile version