“Аварія” на Південноукраїнській АЕС: Галущенко заперечив зупинку енергоблока

Галущенко заперечив зупинку енергоблока на Південноукраїнській АЕС / Фото: УНІАН

На думку міністра компетентні органи мають з'ясувати, навіщо деякі експерти "вносять в наш медіапростір російські наративи".

Міністр енергетики України Герман Галущенко спростував інформацію про вихід з ладу трансформаторів на Південноукраїнські АЕС, що спричинило зупинку одного з енергоблоків.

Про це він повідомив у п'ятницю, 19 липня, під час засідання Верховної Ради України.

“Ви знаєте, насправді вчора Центр протидії дезінформації вже висловив позицію, що це все є фейк. І найцікавіше, що спочатку ця інформація з'явилася на російських каналах”, –  сказав  міністр.

За його словами, коли Міненерго повідомляє про якісь проблеми в енергосистемі, спікери ніколи не називають конкретний об'єкт.

“Ми ніколи не вказуємо конкретну станцію чи підстанцію, ми даємо більш загально. На російському каналі з'явилася ця комунікація про Південноукраїнську станцію. Потім завдяки, я не знаю, я не хочу коментувати цих експертів, воно залетіло в український медіапростір. Ну, це неправда, блок мережі працює. Питання в тому, для чого це робиться”, – зазначив Галущенко.

Він додав, що це питання необхідно переадресувати компетентним органам, які мають з'ясувати, навіщо деякі експерти “вносять в наш медіапростір російські наративи”.

Нагадаємо, у мережі з'явилася інформація про аварію силових трансформаторів на Південноукраїнській АЕС, яка спричинила відключення атомних енергоблоків. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки попередив про поширення ворожого ІПСО.

Читайте також провідні новини дня:

  • Сонце вставатиме о третій ранку?: які сюрпризи принесе українцям “зимовий” час
  • Підводні камені ВЛК: коли туди йти і як не схопити штраф
  • Масований удар по Києву: третій раз ракети вибухають біля однієї станції метро – містика чи випадковість

tsn.ua

Exit mobile version