“Світла памʼять пані Ірині”: Буданов зробив заяву після вбивства мовознавиці Фаріон

Начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов / Фото: Associated Press

Сьогодні, 22 липня, Україна попрощалася з громадською діячкою та науковицею Іриною Фаріон.

Начальник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов заявив, що холоднокровне вбивство відомої мовознавиці Ірини Фаріон — це виклик для всього українського суспільства, злочин проти основоположних прав і свобод українців. 

Про це йшлося у дописі Кирила Буданова 22 липня.

“Холоднокровне вбивство відомої мовознавиці – виклик для всього українського суспільства, злочин проти основоположних прав і свобод українців”, — написав Кирило Буданов. 

За словами начальника Головного управління розвідки МО, ця  трагедія вкотре продемонструвала, що ворог прагне використати будь-які інструменти, аби розʼєднати українців.

“Відтак, ми не маємо права забувати, що попри наші відмінності в політичних позиціях, право на думку, право відстоювати свої переконання – священне. Це фундамент нашої свободи і кожен, хто на це зазіхає – має бути покараний. Ірина Фаріон загинула за українську позицію. Ми не маємо права терпіти подібні злочини і продовжимо захищати Україну як на фронті, так і всередині нашої держави. Світла памʼять пані Ірині”, — написав начальник Головного управління розвідки МО.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Вбивство Ірини Фаріон: сусіди усе бачили! Чому вбивцю досі не знайшли?!

У Львові попрощалися з Іриною Фаріон. Колишню нардепку та відому мовознавицю невідомий застрелив просто за кілька метрів від її власного будинку, а перед цим тижнями стежив за нею, коли сидів на лавці під під’їздом.

Міністра внутрішніх справ викликали до Зеленського на доповідь щодо розслідування.

Читайте також:

  • Вбивця Фаріон досі на свободі: сусіди усе бачили, чому стрільця ще не знайшли
  • У Львові прощаються з Іриною Фаріон: онлайн-трансляція
  • Тисячі людей та остання мелодія на площі Ринок: як у Львові попрощались із Іриною Фаріон (фото, відео)

tsn.ua

Exit mobile version