Чоловік, якому пообіцяли “бронь”, прийшов до ТЦК і написав відмову від мобілізації: як це закінчилося

Мобілізація в Україні / Фото: ТСН.ua

На суді чоловік провину визнав.

У Дніпропетровській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте написав заяву про відмову від мобілізації.

Про це йдеться у вироку Покровського районного суду Дніпропетровської області.

За даними суду, 3 травня 2024 року чоловіка визнали придатним до мобілізації. 6 травня він отримав повістку, проте не прийшов до ТЦК. У червні він написав заяву про відмову від мобілізації.

На суді чоловік провину визнав. Він пояснив, що “звернувся до військкомату для заміни протермінованого тимчасового посвідчення про військовий облік з метою початку оформлення документів на підприємстві, де він працює, для здійснення бронювання. Після чого 03.05.2024 р. він отримав повістку для проходження військово-лікарської комісії, пройшов її, був визнаний придатним для несення служби, після чого отримав повістку на відправку за мобілізацією до лав Збройних сил України, однак на виклик за цією повісткою не з`явився. Мотиви своєї поведінки чоловік пояснив тим, що утримує сім`ю, зокрема чотирьох неповнолітніх дітей, і переживає за їхню долю, якщо з ним щось станеться під час служби в армії”.

Суд взяв під сумніви слова чоловіка, оскільки з багатодітною матір'ю він одружився уже після завершення досудового розслідування. Суддя зазначив, що це нерідні діти підсудного і він не має над ними опікунства. Також на час суду у нього немає бронювання від мобілізації.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років позбавлення волі.

Вирок суду

Відстрочки не буде! Мобілізують тих, кого раніше не чіпали!


tsn.ua

Exit mobile version