До Дня прапора і Незалежності: поліція попередила про високу ймовірність обстрілів РФ

Існує висока ймовірність нанесення країною-агресором чисельних ракетних обстрілів по території України / Associated Press

Усі підрозділи Нацполіції готові до забезпечення заходів посиленої безпеки в умовах воєнного стану.  

На території держави, крім Донецької, Луганської, Сумської та Херсонської областей, очікується проведення 486 заходів з нагоди державних свят.

Про це повідомила Нацполіція із посиланням на заяву начальника Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Максима Ахрамєєва.

⁠Керівник департаменту наголосив, що в ці дні існує висока ймовірність нанесення країною-агресором чисельних ракетних обстрілів по території України, тому необхідно особливу увагу приділяти чіткому алгоритму дій під час сигналів “Повітряна тривога” або “Ракетна небезпека”.

“До забезпечення посилених заходів безпеки будуть залучені наряди поліції, слідчо-оперативні групи, групи вибухотехніків, кінологів та інші служби”, – зазначили в Нацполіції.  

Також правоохоронці звернулися до українців з проханням і самостійно дбати про свою безпеку, реагувати на сигнали тривоги, перебувати в укриттях під час їхніх сигналів, не чіпати підозрілі предмети, повідомляти до поліції про порушення правопорядку.

Нагадаємо, військовий експерт, оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко надав прогноз щодо можливих російських обстрілів. На його думку, якщо окупанти не завдадуть ракетного удару вихідними, до День Незалежності, то, можливо, здійснять його на початку опалювального сезону.

tsn.ua

Exit mobile version