Скільки Україна планує отримати кошти від партнерів до кінця року? Мінфін

Україна планує отримати понад 13 мільярдів доларів підтримки у фінансовій сфері від міжнародних партнерів до кінця поточного року.

Ольга Зикова
Скільки Україна планує отримати кошти від партнерів до кінця року? Мінфін

Українська держава планує отримати понад 13 мільярдів доларів підтримки у фінансовій сфері від міжнародних партнерів до кінця поточного року, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу Мінфіну.

За словами Ольги Зикової, з початку поточного року українська держава вже отримала від партнерських країн приблизно 24,7 мільярда доларів. Ці фінансові кошти були залучені завдяки успішному виконанню умов співпраці з донорами та проведенню реформ, які для цього необхідні.

До кінця поточного року Україна очікує на отримання ще 13,5 мільярда доларів. У цю суму входять 4 мільярди євро від ЄС за програмою Ukraine Facility. 3,9 мільярда доларів очікуються від Америки, 2,2 мільярда від МВФ у рамках програми EFF, 2 мільярди від уряду Японії, а також 500 мільйонів від Великобританії. Мінфін вже заявляв, що потрібно на $12-15 мільярдів більше зовнішнього фінансування на 2025 рік.

Також мінфін розмістив ОВДП на ₴3,7 мільярда.