Скільки Україна планує отримати кошти від партнерів до кінця року? Мінфін

Україна планує отримати понад 13 мільярдів доларів підтримки у фінансовій сфері від міжнародних партнерів до кінця поточного року.

Скільки Україна планує отримати кошти від партнерів до кінця року? Мінфін

Українська держава планує отримати понад 13 мільярдів доларів підтримки у фінансовій сфері від міжнародних партнерів до кінця поточного року, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу Мінфіну.

За словами Ольги Зикової, з початку поточного року українська держава вже отримала від партнерських країн приблизно 24,7 мільярда доларів. Ці фінансові кошти були залучені завдяки успішному виконанню умов співпраці з донорами та проведенню реформ, які для цього необхідні.

До кінця поточного року Україна очікує на отримання ще 13,5 мільярда доларів. У цю суму входять 4 мільярди євро від ЄС за програмою Ukraine Facility. 3,9 мільярда доларів очікуються від Америки, 2,2 мільярда від МВФ у рамках програми EFF, 2 мільярди від уряду Японії, а також 500 мільйонів від Великобританії. Мінфін вже заявляв, що потрібно на $12-15 мільярдів більше зовнішнього фінансування на 2025 рік.

Також мінфін розмістив ОВДП на ₴3,7 мільярда.

Exit mobile version