Зеленський попросив Трюдо сприяти скасуванню заборони на удари по РФ: подробиці телефонної розмови


Зеленський попросив Трюдо сприяти скасуванню заборони на удари по РФ: подробиці телефонної розмови

Володимир Зеленський провів розмову з Джастіном Трюдо / Фото: Володимир Зеленський

Лідери двох держав обговорили кілька напрямків співпраці, зокрема роботу коаліції дронів та підготовку конференції щодо звільнення полонених і депортованих осіб.

Президент України Володимир Зеленський закликав прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо “посилити адвокацію серед партнерів” щодо надання Україні дозволу та відповідного озброєння для ударів по військових об’єктах на території Росії.

Про це глава держави написав у своєму Telegram-каналі.

Президент також повідомив подробиці телефонної розмови стосовно інших напрямків співпраці України та Канади.

“Провів телефонну розмову з Джастіном Трюдо. Обговорили продовження оборонної співпраці між Україною та Канадою. Розповів про поточні потреби наших Сил оборони, серед яких додаткові системи ППО та броньована техніка. Окремо зупинилися на спільній роботі в межах коаліції дронів та на реалізації двосторонньої безпекової угоди, підписаної 24 лютого поточного року”, – повідомив Зеленський.

Президент додав, що наприкінці розмови обговорили підготовку тематичної конференції за пунктом Формули миру “Звільнення полонених і депортованих осіб”, проведення якої заплановано в Канаді.

Нагадаємо, Канада заявила, що немає жодних географічних обмежень щодо використання військового обладнання, яке вона передає Україні. Тому Україна може вільно використовувати передані Канадою технічні бойові засоби на території Росії.

Читайте також провідні новини дня:

  • ЗСУ відновили позиції під Покровськом: мапа ISW
  • Ракетно-дронова атака по Україні: скільки цілей збила ППО
  • Деталі атаки на Дніпро: пошкоджені будинки, підприємство, автомобілі

tsn.ua