Чоловік з Хмельниччини захотів мобілізуватись, але опинився у в’язниці: що сталось

Мобілізація в Україні / Фото: ТСН.ua

На суді чоловік провину не визнав.

У Хмельницькій області до 3 років та 6 місяців позбавлення волі засудили чоловіка, який добровільно захотів мобілізуватись, проте до ТЦК так і не потрапив. 

Про це йдеться у вироку Теофіпольського районного суду Хмельницької області. 

За даними суду, чоловіка у квітні 2024 року визнали придатним до мобілізації. Згодом йому дали повістку, проте підсудних ухилився від військової служби. 

На суді чоловік провину заперечив. Він зазначив, що хотів добровільно мобілізуватись для служби в армії та зателефонував дільничному, щоб той його привіз до ТЦК. Там він пройшов ВЛК і отримав повістку. 

“Повістку йому було виписано на 15 квітня, його мав забрати на автомобілі один з працівників ТЦК, який на роботу проїжджав через його село. Очікуючи приїзд працівника ТЦК біля будинку в с. Семенів, де проживає, йому зателефонувала сестра та повідомила, що їх матері в м. Хмельницький було зроблено операцію, через що намагався зателефонувати до ТЦК, щоб повідомити про неможливість своєї явки на цей день, однак не зміг додзвонитися”, – йдеться у свідченні чоловіка. 

Житель Хмельниччини наполягав, що працівник ТЦК його не забрав, а тому він поїхав до батьків. 

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. 

Вирок суду

Нагадаємо, у Львівській області до 3 років позбавлення волі засудили 41-річного чоловіка, якого спочатку військові частини відмовлялись брати на службу, а згодом він проігнорував повістку, оскільки був нетверезий.

tsn.ua

Exit mobile version