Залежатиме від Байдена, а не від Путіна: Зеленський розповів про пункти “плану перемоги”

Президент Зеленський представить Джо Байдену план перемоги у війні з Росією / Фото: ТСН.ua

Український президент вважає, що реалізація цього плану змусить господаря Кремля задуматися над завершенням війни.

Так званий “план перемоги”, з яким президент України Володимир Зеленський цього місяця ознайомить президента США Джо Байдена, не містить багато пунктів. Водночас кожен пункт залежить від рішень Байдена, а не від Путіна.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

“Я не певен, що можу поділитися всіма подробицями, я дав слово президенту Байдену. Але дійсно план стратегічний… Цей план — він про Україну, про наших вояків”, — сказав він. 

Президент Зеленський зауважив, що вважає дуже позитивним у цьому сенсі те, що у ньому небагато пунктів і кожен пункт залежатиме від рішення Байдена, а не Путіна. 

“Я не можу дати гарантію, що це стовідсотково зупинить Путіна, але це зробить Україну сильнішою і це підштовхне Путіна задуматися над тим, як зупинити, завершити цю війну. У будь-якому разі це посилить Україну, український народ. План дуже відвертий, з дуже зрозумілими пакетами. Це більше, ніж ми маємо наразі. Але цього буде досить”, — зазначив український лідер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український лідер Володимир Зеленський працює над “планом перемоги”, який має на меті змусити Росію припинити військову агресію вже цієї осені.

Україна досі не отримала дозвіл на удари по Росії далекобійною зброєю


tsn.ua

Exit mobile version