Комітет Ради схвалив законопроект щодо підвищення податків в Україні

Комітет з фінансової, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив зміни до Податкового кодексу щодо підвищення податків для громадян та банків.

Комітет Ради схвалив законопроект щодо підвищення податків в Україні

Комітет з фінансової, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив зміни до Податкового кодексу щодо підвищення податків для громадян та банків, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Ярослава Железняка в Telegram.

Комітет рекомендував ухвалити законопроект №11416-д у першому читанні, з початком дії заднім числом з 1 жовтня. Ці зміни принесуть 58 млрд гривень у 2024 році та 137 млрд гривень у 2025 році.

Основними змінами є збільшення військового збору з доходів громадян із 1,5% до 5%. Також військовий збір для підприємців на спрощеній системі оподаткування — 10% від мінімальної зарплати (800 гривень на місяць).

Військовий збір для підприємств на єдиному податку III групи – 1% від доходу, а податок на прибуток для небанківських фінансових установ – 25%. Для банків 50% за 2024 рік. Бюджетний комітет Ради підтримав колег із податкового у пошуках грошей на оборону.

Комітет Ради підтримав звільнення «національного кеш беку» від податку на доходи фізосіб.

Exit mobile version