В Україні збільшать податки, скільки потрібно буде сплачувати вже з 1 жовтня?

Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект змін до Податкового кодексу, який передбачає підвищення податків з 1 жовтня.

Верховна Рада
В Україні збільшать податки, скільки потрібно буде сплачувати вже з 1 жовтня?

Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект змін до Податкового кодексу, який передбачає підвищення податків з 1 жовтня. Законопроект підтримали 241 депутат, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Telegram Ярослава Железняка.

Основні зміни включають підвищення військового збору з 1,5% до 5% для всіх доходів громадян, що принесе 27,3 млрд гривень у 2024 році та 107,7 млрд у 2025 році. Для ФОП військовий збір становитиме 800 гривень на місяць, а для платників єдиного податку ІІІ групи – 1% від доходу.

Для небанківських фінансових установ податок на прибуток встановлять на рівні 25%, а для банків – 50%. Це надасть бюджету додаткових коштів у 2024-2025 роках. Деякі пропозиції, такі як підвищення податку для банків до 50%, спричинили розбіжності. НБУ попереджає, що це може принести більше ризиків, ніж користі. Мільйони українці мають заплатити податки за своє житло.

В Естонії планують збільшити податки, аби профінансувати оборону.