У Сумах через загрозу обстрілу евакуювали місцевий будинок дитини

Рада оборони Сумської області ухвалила рішення евакуювати дітей із "Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини" через погіршення ситуації з безпекою.

У Сумах через загрозу обстрілу евакуювали місцевий будинок дитини

Рада оборони Сумської області ухвалила рішення евакуювати дітей із “Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини” через погіршення ситуації з безпекою, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Сумську ОВА.

В закладі зараз перебувають 20 дітей, у тому числі малюки до одного року та троє дітей, які потребують постійної медичної допомоги. Дітей перевезуть до безпечних регіонів, де вже підготовлено спеціальні місця. Комісія перевірить умови їхнього проживання, щоб переконатися, що вони відповідають державним стандартам.

З початку операції ЗСУ у Курській області у вересні обстріли Сум та області з боку російських сил посилилися. 19 вересня в результаті удару по геріатричному пансіонату загинула одна людина, а понад 10 отримали поранення. 21 вересня у Сумах сталися вибухи, які призвели до відключення електрики та пошкодження будинків. У Сумах завершили роботи на місці удару по пансіонату.

У Сумах вже було чутно вибух.

Exit mobile version