Україна має короткостроковий план, щоб пережити цю зиму

Україна має план для подолання майбутньої зими, але для довгострокової енергетичної безпеки буде потрібна децентралізація системи.

Україна має короткостроковий план, щоб пережити цю зиму

Україна має план для подолання майбутньої зими, але для довгострокової енергетичної безпеки буде потрібна децентралізація системи, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на генерального директора ДПЕК Максима Тимченка, якого цитує Financial Times.

Короткостроковий план розрахований цієї зими, проте для наступних зим необхідно децентралізувати енергосистему України. Екс-голова “Укренерго” Володимир Кудрицький зазначив, що головною загрозою залишаються пошкодження електростанцій, оскільки підстанції можна швидко відремонтувати.

Відключення електроенергії неминучі, їхня серйозність залежатиме від захисту станцій. Протиповітряна оборона та децентралізація відіграють ключову роль. Міністерство енергетики розкритикувало за затримку з децентралізацією. Відомство заявило, що розробило стратегію, але подробиці не розкриваються через військові умови.

З початку року Росія провела 9 атак на енергетичну інфраструктуру, що призвело до дефіциту електроенергії в піковий годинник. Можливі відключення можуть продовжитися взимку. Президент США Байден заявив, що “Україна виграє цю війну”.

Росія готує нові обстріли, Україна закликала Іспанію прискорити поставки танків й ППО.

Exit mobile version