У Миколаївській області знищили бойову частину російської ракети із 300 кг вибухівки

На Миколаївщині вибухотехніки знищили бойову частину російської крилатої ракети Х-59, яка містила близько 300 кг вибухівки.

Бойова частина ракети
У Миколаївській області знищили бойову частину російської ракети із 300 кг вибухівки

На Миколаївщині вибухотехніки знищили бойову частину російської крилатої ракети Х-59, яка містила близько 300 кг вибухівки, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Telegram Головного управління Національної поліції у Миколаївській області.

Ракету збили сили протиповітряної оборони України під час однієї з ракетних атак Росії. Після цього мешканці одного із населених пунктів виявили уламки ракети у полі. Під час падіння ракета не вибухнула і розпалася на частини.

Фахівці-вибухотехніки прибули на місце, оглянули фрагменти ракети та у спеціально обладнаній зоні знешкодили бойову частину шляхом підриву, виключивши можливі загрози для населення.

Вночі 1 жовтня Росія запустила 32 ударні дрони “Шахед” по Україні. Сили ППО збили 29 безпілотників у таких областях, як Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Полтавська, Сумська та Дніпропетровська. Інші три дрони були нейтралізовані за допомогою радіоелектронної боротьби, і їх падіння не призвело до серйозних наслідків. Раніше у Миколаївській та Одеській областях пролунали вибухи.

В Україні підписали перший договір на розмінування агроземель за держпрограмою.