У Запорізькій області аграрій на полі знайшов авіабомбу вагою півтонни

У Запорізькій області фермер натрапив на 500-кілограмову фугасну авіабомбу на своєму полі.

У Запорізькій області аграрій на полі знайшов авіабомбу вагою півтонни

У Запорізькій області фермер натрапив на 500-кілограмову фугасну авіабомбу на своєму полі, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на ДСНС України.

Знахідку виявили під час сільськогосподарських робіт. Чоловік одразу звернувся за допомогою, і сапери ДСНС прибули на місце. Фахівці вилучили бомбу з використанням спецтехніки та знищили її у спеціально підготовленому місці.

Фугасні авіабомби, такі як ФАБ-500, вирізняються високою потужністю. Приблизно 50% їхньої маси становлять вибухові речовини. Бомби такого типу можуть проникати в ґрунт та руйнувати міжповерхові перекриття будівель, що робить їх універсальною зброєю для нанесення значних руйнувань.

Російські війська регулярно використовують подібні авіабомби під час атак на Україну. Харків, Суми та Донецька область часто опиняються під ударами авіабомб, що коригуються на базі ФАБ-500. У липні було зафіксовано рідкісну версію ФАБ-500Т, яка має велику дальність польоту. У Сумах 26 вересня було знайдено авіабомбу ФАБ-500, яка не вибухнула під час падіння. На Кіровоградщині попрощались із захисником, який загинув у Запорізькій області.

Нагадаємо, Зеленський створив дві військові адміністрації у Запорізькій області.

Exit mobile version