У Кабміні пояснили зростання зарплат в Україні і назвали сектори, де найбільше платять найбільше

Українські компанії збільшують зарплати, щоб утримати та залучити кваліфікованих працівників в умовах дефіциту трудових ресурсів.

У Кабміні пояснили зростання зарплат в Україні і назвали сектори, де найбільше платять найбільше

Українські компанії збільшують зарплати, щоб утримати та залучити кваліфікованих працівників в умовах дефіциту трудових ресурсів. Середня зарплата в країні досягла 21 тисяч гривень, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на моніторинг основних подій в економіці України від Мінекономіки.

За даними Мінекономіки, за підсумками другого кварталу 2024 року середня зарплата після вирахування податків становила 20 964 гривень. На сайтах пошуку роботи в резюме вказується “чиста” зарплата у розмірі 20 503 гривень, а в вакансіях – 19 674 гривень.

Зростання зарплат у 2023-2024 роках пов’язане з наслідками активних бойових дій: тимчасовою втратою території, руйнуванням інфраструктури, логістики та підприємств, а також відтоком працездатного населення за кордон та армію.

За даними за перше півріччя 2024 року, найвищі зарплати у сфері “Інформація та телекомунікації” – 49 831 гривня та “Фінанси та страхування” – 39 503 гривень. Найнижча зарплата зафіксована у сфері “Освіта” – 13 862 гривні. Середня зарплата в Україні зросла на 22,1%, порівняно з довоєнним рівнем. У Кабміні звернулися до українців із закликом економити електроенергію.

У Кабміні хочуть звільняти від мобілізації тих, у кого висока заробітна плата.

Exit mobile version