Нелегальні тютюнові фабрики відновили свою діяльність, незважаючи на рейди правоохоронців

Виробництво нелегальних цигарок в Україні відновилося, незважаючи на обшуки та заяви влади.

Нелегальні тютюнові фабрики відновили свою діяльність, незважаючи на рейди правоохоронців

Виробництво нелегальних цигарок в Україні відновилося, незважаючи на обшуки та заяви влади, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Telegram.

Журналіст Євген Плінський зазначив, що пропозиції щодо продажу нелегальних цигарок знову активізувалися в Telegram-каналах. Депутат Ярослав Железняк підтвердив, що провадження у Львові та Тернополі відновилося.

Данило Гетьманцев додав, що правоохоронна система не впоралася з тиском, і незаконна діяльність повернулася, як і передбачалося. Він закликав до швидкої реакції на погіршення ситуації, що влітку була під контролем.

Комітет рекомендував директору ВЕБ вжити заходів для покарання винних, а податковій службі та поліції провести перевірки точок продажу цигарок. Також запропоновано підвищити штрафи за незаконну торгівлю та боротися із нелегальним імпортом. У липні 2024 року рівень нелегальної торгівлі сигаретами в Україні впав до 14,6%, що спричинило значні втрати для бюджету — близько 23 мільярдів гривень. Кабмін схвалив законопроєкт про поступове підвищення акцизу на тютюнові вироби.

Підвищення акцизів на тютюнові вироби підтримують 65% українців.

Exit mobile version