На території Алеї пам’яті захисників України можуть звести двоповерховий будинок

У Києві на території Алеї пам'яті захисників України планується будівництво двоповерхової будівлі, що спричинило протест активістів.

На території Алеї пам'яті захисників України можуть звести двоповерховий будинок

У Києві на території Алеї пам’яті захисників України планується будівництво двоповерхової будівлі, що спричинило протест активістів, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Алея, відкрита 14 жовтня 2022 року на території Лук’янівського заповідника, створювалася за участю благодійних організацій, сімей героїв та європейських партнерів.

За словами активістів, спроби руйнування розпочалися 19 липня 2024 року, коли на територію завезли техніку для встановлення архітектурної форми, яка виявилася торговельною будівлею розміром 12 на 6,7 метра. Під час підготовчих робіт було знищено огорожі та пошкоджено могили. На місці втрутилася поліція, але дозвільних документів на роботи не було виявлено, і було порушено кримінальну справу.

Незважаючи на протести та звернення, 8 жовтня комісія Київської міськради дозволила будівництво будівлі на ділянці заповідника на вулиці Дорогожицькій, 7. Активісти вважають це неповагою до пам’яті захисників України та попереджають, що такі дії викличуть засудження серед громадськості та європейських партнерів. Енергоатом планує побудувати АЕС біля покинутого містечка Орбіта.

Росіяни побудували новий понтон через річку Сейм у Курській області.

Exit mobile version