Зупинка бронювання загрожує зупинкою промисловим підприємствам

Призупинення бронювання критично важливих працівників загрожує обороноздатності України, оскільки може зупинити роботу промислових та аграрних підприємств, які забезпечують надходження до бюджету.

Зупинка бронювання загрожує зупинкою промисловим підприємствам

Призупинення бронювання критично важливих працівників загрожує обороноздатності України, оскільки може зупинити роботу промислових та аграрних підприємств, які забезпечують надходження до бюджету, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на виступ Павла Качура.

Він зазначив, що бізнес – це партнер держави, який підтримує фронт та сплачує податки, необхідні для оборони. Зупинка бронювання може призвести до мобілізації ключових співробітників, що постачатиме виробництво під загрозу.

За словами Качура, рішення про мобілізацію може опинитися у руках ТЦК, що несе ризик для підприємств. Він запропонував покращити систему бронювання без припинення, щоб уникнути кризи на ринку праці.

Качур закликав відновити дію ухвали №76, паралельно перевіряючи критерії та визнання підприємств критично важливими. Європейська бізнес-асоціація також попередила, що припинення бронювання загрожує закриттям підприємств. В Україні майже 1,4 тисячі підприємств вирощують велику рогату худобу.

Із корупцією у земельних відносинах цьогоріч стикалися 16% сільгосппідприємств.

Exit mobile version