ППО знищила над Сумською областю майже 20 дронів РФ

У ніч проти 23 жовтня українські військові збили 19 російських дронів-камікадзе "Шахед" над Сумською областю.

ППО знищила над Сумською областю майже 20 дронів РФ

У ніч на 23 жовтня українські військові збили 19 російських дронів-камікадзе “Шахед” над Сумською областю, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Сумську ОВА.

В операції брали участь підрозділи ППО Сухопутних військ, Повітряних сил, прикордонники та добровольці. За даними влади, з початку року в регіоні знищено вже 394 російські безпілотники. Протиповітряна оборона продовжує працювати, і мешканців просять дотримуватись заходів безпеки.

Сумська область регулярно обстрілюється, особливо прикордонні райони. У ніч на 21 жовтня російські війська завдали авіаудару по критичній інфраструктурі в Роменському районі, що призвело до відключення електроенергії в кількох населених пунктах. Вранці 20 жовтня атака з енергооб’єкта залишила без світла понад 100 населених пунктів.

Ці регулярні обстріли створюють серйозні труднощі для інфраструктури та життя мирних жителів, змушуючи українські сили зосереджувати зусилля на захисті неба та відновлення пошкоджених об’єктів. Вночі РФ потужно вдарила “Шахедами” по Україні.

Ізраїль просить США надіслати ще одну батарею ППО THAAD.

Exit mobile version