У Раді пояснили, як працюватиме система МСЕК до реформи

Медико-соціальні експертні комісії працюватимуть до 1 січня 2025 року, повідомив голова комітету ВРУ Михайло Радуцький.

У Раді пояснили, як працюватиме система МСЕК до реформи

Медико-соціальні експертні комісії працюватимуть до 1 січня 2025 року, повідомив голова комітету ВРУ Михайло Радуцький, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на PolitExpert.

Центральну МСЕК у Києві буде ліквідовано найближчими днями, а регіональні комісії продовжать працювати за старою системою до кінця року, але під посиленим контролем.

Радуцький наголосив, що не можна залишити людей без допомоги, оскільки комісія займається важливими питаннями, наприклад, протезуванням. На перехідний період функції центральної МСЕК передано до Інституту МОЗ у Дніпрі.

Рішення про ліквідацію МСЕК було ухвалено після корупційного скандалу. У жовтні поліція виявила у голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи 100 тисяч доларів та підроблені документи. Вона “допомогла” низці прокурорів отримати фіктивні інвалідності. У відповідь президент Зеленський підписав указ про ліквідацію МСЕК, а генпрокурор Андрій Костін подав у відставку. Костін пішов з посади генпрокурора, а Зеленський доручив розформувати МСЕК.

Зеленський провів засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК.

Exit mobile version