190 ракет, 140 “Шахедів” та 700 КАБів: Зеленський про наслідки пекельного тижня внаслідок обстрілів РФ

Президент Володимир Зеленський про головні події доби / Фото: Офіс президента України

За цей тиждень, від понеділка й до сьогодні, росіяни застосували майже 190 ракет різних типів, майже 140 "шахедів" і 700 керованих авіабомб.

Увечері, 24 березня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби.

Повітряні атаки РФ

Президент подякував українським захисникам неба – воїнам мобільних вогневих груп, нашої авіації, ППО Сухопутних військ, фахівцям РЕБ.

“Звичайно, наш повітряний щит потребує значного посилення. Ми працюємо над цим з усіма партнерами, чиї рішення можуть змінити характер цієї війни та убезпечити наші міста й села від терору. Але вже зараз принаймні частину ракет і більшість “шахедів” наші воїни збивають”, – зазначив глава держави.

За його інформацією, за цей тиждень, від понеділка й до сьогодні, росіяни застосували майже 190 ракет різних типів та майже 140 “шахедів”. І ще майже 700 керованих авіабомб.

“Жодного тижня ще не було за понад 2 роки цієї війни, коли б Росія утрималась від терору. І ми робимо все можливе, щоб нашу цілком справедливу відповідь на цей терор окупаційний контингент відчував так само – кожного тижня, кожного дня”, – сказав Зеленський.

Відновлення після повітряних атак ворога

За словами президента, зараз у частині областей триває робота з відновлення після російських ударів у ніч на цю п’ятницю.

Зеленський визнав, що ситуація у Харкові дуже складна. Понад 200 тисяч абонентів – квартир і будинків – у місті Харкові та в одному з районів області залишилися без стабільного електропостачання, діють доволі жорсткі графіки щодо електрики. Тривають роботи для нормалізації ситуації.

В інших регіонах постачання електрики всім споживачам відновлено.

Міжнародні відносини

Президент назвав важливі рішення західних партнерів щодо допомоги України

  • Євросоюз ухвалив рішення про Фонд допомоги Україні обсягом 5 мільярдів євро;
  • Новий транш макрофіну від Євросоюзу – 4,5 мільярда євро.
  • Рішення МВФ про новий транш розміром майже 900 мільйонів доларів;
  • Канада виділяє 2 мільярди канадських доларів макрофіну, прямої бюджетної підтримки.

“Є хороші результати і щодо пакетів оборонної підтримки – є й отримані пакети, і оголошені нові. Це артилерія, дрони, бронетехніка. Також щойно я говорив із прем’єр-міністром Іспанії Санчесом. І щодо ППО для України – нам потрібно більше систем. Ми говорили й про нашу взаємодію з Іспанією на двосторонньому рівні та у європейських інституціях. Я вдячний Іспанії за незмінну підтримку та незмінну нашу спільну впевненість, що життя обов’язково має перемогти”, – підсумував Зеленський.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: 

Ситуація дуже складна! Зеленський – про наслідки масованих обстрілів 

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що російський терор зараз можливий лише тому, що ми не маємо достатньо сучасних систем ППО.

Читайте провідні новини дня:

  • Теракт у Москві та версії Кремля: ціль – принести війну проти України в столицю Росії, але шкода, що Захід цього не бачить
  • Що буде з населенням України, якщо війна триватиме до 2026 року: вчений шокував прогнозом
  • Чи може Україна повернути кордони 91-го року: Марія Берлінська приголомшила відповіддю

tsn.ua

Exit mobile version