Дефіцит медиків на Кіровоградщині: бракує орієнтовно 250 лікарів

Патологоанатоми, фтизіатри, хірурги і анестезіологи – лікарів цих спеціальностей бракує у медзакладах Кіровоградської області.

З чим це пов’язано, під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської обладміністрації Олег Рибальченко, передає кореспондентка Точки доступу.

Цифра 250 – орієнтовна. Назвати точну кількість лікарів, яких бракує в регіоні, складно, пояснив Олег Рибальченко. Це пов’язано з тим, що з моменту перетворення комунальних медзакладів у комунальні неприбуткові підприємства керівник самостійно вирішує питання штатного розпису.

Тобто керівник на місці адаптовує всі надходження від Національної служби здоров’я України, яка нині фінансує медзаклади, до чисельності кадрового складу. Тому ця цифра динамічна.

В області 25% лікарів – або пенсійного віку, або ті, які досягнуть його впродовж двох років, тому питання пошуку нових кадрів завжди актуальне, сказав Олег Рибальченко.

Разом з тим, через повномасштабну війну, а відтак міграцію населення, у лікарнях області працевлаштувались понад 320 медиків-переселенців, з них 180 – лікарі.

Частина з них вже точно визначились, що залишаться у Кіровоградській області.

Додав, що в середньому в медзаклади області щороку прибувають сто лікарів-інтернів, з яких 60 лишаються працювати. У цьому році ця кількість подвоїться.

До того ж, торік лікарям і родинам лікарів у різних громадах області органи місцевого самоврядування надали понад 20 квартир для проживання.

Це суттєвий момент, бо ми створюємо побутові умови, необхідні для молодої родини, яка планує лишитись на Кіровоградщині.

dostyp.com.ua

Exit mobile version