У Кропивницькому Музею мистецтв передали гільзу з зображенням льотчика Степана Чобану

Вчора, 17 вересня, художник-мураліст Олександр Брітцев та голова громадської організації “Справедливість – наш вибір” Володимир Ковтун передали Музею мистецтв у Кропивницькому 2 артоб’єкти.

Про це Точці доступу розповів художник.

Перший експонат – гільза, на якій Олександр Брітцев зобразив льотчика-винищувача Степана Чобану. 24 лютого 2022 pоку Степан Чобану вивів літак з-під pакетного удаpу росіян та пpодовжував виконувати бойові вильоти. 28 лютого на літаку Су-27 пеpшим піднявся в повітpя і вступив у повітpяний бій над Кpопивницьким, відволікаючи на себе воpожу авіацію, був атакований pакетами, внаслідок чого загинув смеpтю хоpобpих. Дії майоpа Чобану забезпечили підняття в повітpя pешти літаків частини, виведення їх з-під удаpу та пеpебазування на pезеpвний аеpодpом. Похований із військовими почестями на військовому цвинтаpі в Миpгоpоді.

Це подарунок до Дня міста від громадської організації. Я зобразив Героя України Степана Чобану, хотів подякувати йому та місту за захист, – зазначив Олександр Брітцев.

Другий експонат –  тубус від гранатомета, який розмалював художник Федір Лагно. 

Експонати будуть виставляти у Музеї мистецтв у експозиції, присвяченій боротьбі українського народу проти Росії.

Довідка. Олександр Брітцев – художник-мураліст, який через війну спочатку був змушений залишити рідний дім у Донецьку, а потім і у Харкові. Зараз проживає на Кіровоградщині. Роботи Олександра Брітцева можна побачити на стінах будівель у Дніпрі, Донецьку, Києві, Одесі, Кропивницькому.

Фото надані Олександром Брітцевим

 

#мистецтво

dostyp.com.ua

Exit mobile version