10 000 кроків на день – не мета: фізіолог розповіла, на якому числі слід зосередитися

10 000 кроків на день - не мета: фізіолог розповіла, на якому числі слід зосередитися

не всі кроки однакові, акцентувала фахівчиня / фото ua.depositphotos.com

Протягом багатьох років нам говорили, що хоча б 10 000 кроків на день має вирішальне значення для підтримки здоров’я. Фізіологиня Гізер Мілтон розповіла, чи справді це так, пише HuffPost.

За її словами, пов’язана ця цифра з 30 хвилинами помірної інтенсивності на день, але не всі кроки однакові. Мілтон підкреслила, що для того, щоб отримати максимальну користь від прогулянок, темп має бути досить швидким.

Крім інтенсивності, різна кількість кроків може давати різні результати залежно від інших чинників, таких як вік.

Відео дня

Дослідження 2019 року за участю 16 741 жінки віком від 62 до 101 року показало, що 4400 кроків на день були пов’язані зі зниженням смертності на 41%. Інше дослідження продемонструвало поступове зниження ризику смертності для людей віком до 60 років, коли вони проходили від 8000 до 10 000 кроків на день.

У зв’язку з тим, що під час спроби використати підрахунок кроків для визначення фізичної активності потрібно враховувати дуже багато чого, Мілтон запропонувала перестати концентруватися на цифрі 30 – оптимальній кількості хвилин помірної активності на день.

Фахівці стверджують, що сидячий спосіб життя – це ще один фактор ризику для здоров’я, тому дуже важливо намагатися скорочувати час сидіння, знаходячи способи активно переміщатися під час роботи.

Нагадаємо, раніше було названо шість речей, які потрібно робити ввечері, щоб бути щасливішими вранці.

www.unian.ua