Знайди свій “сік”: 103-річна американка написала книгу про те, як дожити до 100

Знайди свій "сік": 103-річна американка написала книгу про те, як дожити до 100

Гледіс МакГарі народилася в Британській Індії, але більшу частину життя провела в США / кадр з відео

Якщо ви дожили до 100 років, справедливо припустити, що у вас знайдеться кілька порад щодо здоров’я. 103-річна американка Гледіс МакГарі написала цілу книгу з такими порадами. І до них не буде зайвим прислухатися, адже жінка все життя працювала лікарем, пише Sun Health.

У центрі уваги Гледіс лежить та ідея, що для людини важливо отримувати максимум користі від життя. 

“Кожна мить — це можливість жити повним життям. Коли ми не живемо поточним моментом, ми не користуємося можливістю, яка з’являється”, – розповідає довгожителька.

Відео дня

Загалом 103-річна жінка дає шість основних порад. Ось вони: 

  1. Знайдіть свій “сік”. На переконання Гледіс, ключем до щастя є усвідомлення своєї мети у житті. Прагнення до цієї мети дає енергію для повсякденних справ. Що саме буде вашим “соком” життя, не так важливо – створення сім’ї, кар’єра або мандрівки світом.
  2. Не сидіть на місці. Гледіс переконана, що негативно на стан організму впливає не лише малорухливий спосіб життя, але й постійне “сидіння” в оточенні поганих емоцій. Довгожителька радить не сидіти на одному місці як фізично, так і ментально – відпускати проблеми зі свого серця якомога швидше.
  3. Любіть себе. Гледіс пропонує не лише навчитися думати про себе добре, уникаючи надмірної самокритики, але й докладати практичних зусиль до того, аби змінювати світ на краще. І так ви зможете пишатися собою.
  4. Тримайтеся купи. Гледіс вірить, що важливим фактором для щастя є відчуття приналежності до певної спільноти. Попри те, що в сучасному суспільстві це важче, довгожителька радить створити для себе близьке коло спілкування, знайти хоча б одного друга.
  5. Вчіть “уроки”. Все відбувається за певної причини, вважає Гледіс. Не втрачаючи оптимізму, про що сказано вище, жінка вважає важливим шукати корінні першопричини проблем, з якими ви стикаєтеся. Важливо розуміти і виправляти помилки, а не просто прикидатися, що все гаразд. 
  6. Розумно витрачайте свою енергію. Тут Гледіс говорить не про уникання тренажерного залу, а про спрямування своєї енергії на те, що приносить нам радість. Подумайте про все, що вас виснажує емоційно. Знайдіть хоча б одну таку річ, яку ви можете повністю припинити робити. 

Інші цікаві матеріали з порадами довгожителів

Як писав УНІАН, в Австралії вирішив піти на пенсію один із найстаріших досі практикуючих лікарів країни – 96-річний Джон Вайзман. Він розповів, що стало його секретом довголіття.

Також ми писали про 110-річного американця, який досі водить автомобіль, полюбляє бургери та пиво. Причини свого довголіття він пов’язує з любов’ю до молока.

www.unian.ua