НБУ оштрафував А-БАНК за неналежне інформування споживачів про умови позик

НБУ оштрафував А-БАНК за неналежне інформування споживачів про умови позик

Національний банк України виявив факти порушення вимог законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг акціонерним товариством “Акцент-Банк” і застосував до фінустанови штрафні санкції.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

У Нацбанку пояснили, що до укладення договорів про споживчий кредит А-БАНК не надавав споживачам інформацію у вигляді паспорта кредиту в письмовій формі відповідно до вимог Закону України “Про споживче кредитування” та не дотримувався встановлених законами України “Про споживче кредитування” і “Про фінансові послуги та державне регулювання ринку фінансових послуг” вимог до договору про споживчий кредит.

«У цьому зв’язку Національний банк застосував до АТ “А-БАНК” заходи впливу у вигляді штрафів за порушення вимог щодо надання паспорта споживчого кредиту до укладення договору та недотримання вимог до договору про споживчий кредит у розмірі 258,4 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Національний банк оновив порядок здійснення безвиїзного нагляду, виїзних перевірок банків та небанківських установ з питань фінансового моніторингу, валютного та санкційного законодавства. Змінами передбачено впровадження нових інструментів нагляду – використання під час виїзних перевірок віддаленого доступу, перевірочної операції, фото- чи відеофіксації членами інспекційної групи фактів, що можуть свідчити про порушення вимог законодавства.

www.ukrinform.ua