Рада ухвалила закон, який надає виробникам зброї доступ до пільгових кредитів

Рада ухвалила закон, який надає виробникам зброї доступ до пільгових кредитів

Верховна Рада України ухвалила закон, який надає підприємствам оборонно-промислового сектору доступ до кредитів за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, передає Укрінформ.

«Верховна Рада щойно ухвалила закон з поправкою мого авторства, який відкриває можливість для підприємств оборонно-промислового комплексу мати доступ до програми дешевих кредитів «5-7-9», – повідомив Кисилевський.

Як зауважив депутат в коментарі Укрінформу, йдеться про проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання» (реєстр. №5473-д від 23.03.2023 року).

Очікується, що для виробників зброї пільгові кредити за ставкою 7% надаватимуться на інвестиційні цілі, під 9% – на фінансування оборотного капіталу

Максимальна сума кредиту – 500 млн грн.

Адмініструватиме цю програму Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

Як повідомлялося, державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» втілює Фонд розвитку підприємництва (ФРП), єдиним учасником якого є уряд України в особі Міністерства фінансів. ФРП уклав угоди про співробітництво за програмою з 45 банками.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

www.ukrinform.ua