Нацбанк продаватиме більше нумізматичної продукції в інтернет-магазині

Національний банк України змінив розподіл тиражів пам’ятних монет та сувенірної продукції між існуючими каналами продажу та розширив перелік банків-дистриб’юторів.

Мета – підвищити прозорість реалізації нумізматичної продукції та кращого забезпечення попиту клієнтів на неї. Про це повідомляє пресслужба Національного банку, передає Укрінформ.

«Відтепер через інтернет-магазин Національного банку реалізовуватиметься 60% від загального обсягу нумізматичної продукції (до цього – 50%). Частка реалізації нумізматичної продукції через офіційні банки-дистриб’ютори зменшується до 30% (було – 40%). Решта 10% від загального обсягу нумізматичної продукції, як і раніше, залишається для забезпечення представницьких потреб Національного банку», – йдеться в повідомленні.

Також Національний банк України розширив перелік банків-дистриб’юторів, що здійснюватимуть реалізацію пам’ятних монет України та сувенірної продукції Національного банку. Він доповнився двома системно важливими банками, що мають розгалужену мережу відділень та широку клієнтську базу, а також досвід роботи з інвестиційними монетами України та нумізматичною продукцією: АТ «Ощадбанк» та АТ «ПУМБ» (вони розпочнуть роботу з моменту підписання договорів з Національним банком). Водночас АТ «АБ «Радабанк» після підписання відповідного договору про розірвання здійснюватиме реалізацію нумізматичної продукції Національного банку на загальних умовах.

Відповідно тепер до переліку банків-дистриб’юторів з продажу нумізматичної продукції входитимуть п’ять банківських установ: ПриватБанк, Укргазбанк, Таскомбанк, Ощадбанк, ПУМБ.

Водночас запроваджується рівномірний розподіл тиражів – кожен з банків-дистриб’юторів отримуватиме для реалізації 6% від загального тиражу нумізматичної продукції.

Зазначається, що Національний банк переглянув договори з банками-дистриб’юторами та надав їм серед усього право самостійно встановлювати надбавку до роздрібної ціни НБУ на нумізматичну продукцію – на рівні не вище 150%.

Як повідомлялося, Національний банк представив на щорічній Міжнародній нумізматичній виставці World Money Fair 2024 українську колекцію з понад 20 пам’ятних монет і медалей 2020-2023 років.

Фото: НБУ

www.ukrinform.ua

Exit mobile version