Для зростання виробництва енергії український ринок потребує лібералізації – Чернишов

Для зростання виробництва енергії український ринок потребує лібералізації - Чернишов

Для стимулювання бізнесу й розвитку виробничих потужностей український енергетичний ринок потрібно лібералізувати там, де це можливо.

Таку думку висловив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час виступу на Міжнародній конференції з відновлення України в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після цієї зими нам потрібно буде мати більше виробничих потужностей. Й у цьому відношенні ми використовуємо слово "ринок". Нехай бізнес виробляє більше енергії – але для того, щоб це зробити, ми маємо лібералізувати ринок", – сказав Чернишов

Він поінформував учасників конференції, що "Нафтогаз" планує збільшувати видобування газу. "Ми виробляємо і споживаємо багато (газу – ред.), не імпортуючи його з Європи", – зазначив Чернишов.

Крім того, за його словами, іноземні партнери минулого року закачали в українські газосховища 2,5 млрд кубометрів газу. Цьогоріч, навіть попри російські ракетні удари по газовій інфраструктурі, закачування газу продовжується.

Як повідомлялося, група "Нафтогаз" у січні – травні запустила у роботу 36 нових свердловин, із яких 11 – з добовим дебітом понад 100 тис. кубометрів газу.

Фото: Нафтогаз

www.ukrinform.ua