Чи допомагає кеш’ю схуднути: нещодавні дослідження розвіяли давній міф

Кешью потенційно може допомогти вам схуднути / колаж УНІАН, фото pixabay, ua.depositphotos.com

Кеш’ю пов’язані з багатьма перевагами для здоров’я. Зокрема, ці горіхи не тільки знижують рівень холестерину і знижують ризик серцево-судинних захворювань, інсульту і діабету, а й сприяють здоров’ю шкіри, волосся, кісток, м’язів, мозку, нервів та кишечника. Вчені стверджують, що кеш’ю може навіть знизити ризик ранньої смерті, пише healthdigest.com.

Але коли справа доходить до калорій і збільшення ваги, традиційно вважається, що горіхів, таких як кеш’ю, слід уникати. Здебільшого це пов’язано з високим вмістом жирів, що, своєю чергою, пов’язано з високою калорійністю. Але недавні дослідження поставили ці висновки під сумнів, пише видання.

Так, дослідження 2019 року, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що споживання калорій з горіхів не можна розрахувати традиційним способом. Вчені довели, що фактична кількість калорій у кеш’ю була приблизно на 16% нижчою, ніж зазначено на етикетці. Таким чином, можливо, ви їсте менше калорій, ніж думали, коли вибираєте кеш’ю.

Відео дня

Як зазначив дослідник Міністерства сільського господарства США Девід Баєр, різницю в калоріях можна пояснити тим фактом, що не всі калорії в кешью перетравлюються людським організмом.

Вказується, що у зв’язку з цим кешью потенційно може допомогти вам схуднути, якщо вживати його в помірних кількостях. Дослідження 2018 року показало, що часте вживання горіхів було пов’язане зі зниженням набору ваги.

Інші причини, через які кеш’ю є хорошою закускою для тих, хто хоче схуднути, пов’язані з високим вмістом у горіхах білка, жиру і клітковини. Як пояснила менеджерка зі зв’язків із харчування в Британському фонді харчування Бріджит Бенелам, споживання горіхів пов’язане з прискоренням метаболізму, що є ще одним фактором, пов’язаним із втратою ваги.

Раніше УНІАН повідомляв, що дослідження довели, що вживання кеш’ю допоможе уповільнити старіння.

www.unian.ua

Exit mobile version