6 фраз, використання яких доводить, що ви – психічно сильна особистість

Ці 6 фраз доведуть, що ви психічно сильна особистість / колаж УНІАН / фото ua.depositphotos.com

Людину прикрашують не лише її вчинки, а й слова, які вона використовує у спілкуванні з іншими. Існує 6 фраз, використання яких свідчить про те, що людина – психічно сильна особистість, повідомляє портал Make It. 

1. “Мені достатньо”

Зазвичай люди постійно говорять про те, як їм всього не вистачає, однак психічно сильні люди не зациклюються на цьому. Вони постійно нагадують про те, якими були вчора, щоб зміцнити впевненість у собі та досягти більшого завтра.

Відео дня

2. “Ця невдача відкриє для мене нові можливості”

Психологи наголошують, що ви тренуєте “м’язи” сили духу, коли допомагаєте собі та іншим зосередитися на можливостях, які виникають у біді, а не на обмеженнях, адже це наріжний камінь психічної міцності.

Люди схильні зосереджуватися на тому, що втратили через негаразди, наприклад, на часі, грошах, прогресі, вірі в себе, нашій особистості чи навіть роботі. Проте психічно сильні люди зосереджуються на можливостях, які перед ними відкриваються у скрутних становищах.

3. “Я дозволяю собі мріяти про більше”

Психічно сильніші люди мають звичку мислити масштабно. Вони дали собі дозвіл на це та заохочують інших робити те саме. Це не так просто, як здається. Більшість із нас перевантажені щоденними завданнями, пріоритетами та відволікаючими факторами. Проте якщо ви хочете розвинути сильне та сміливе мислення, ви повинні дозволити собі це зробити. Ви повинні вірити, що вам дозволено мріяти про велике, що великі речі можуть статися з такими людьми, як ви.

4. “Ціна нерішучості дуже велика”

Зазначається, що рішучість є відмінною рисою розумово сильних людей. Вони не зациклюються на тому, що станеться, якщо вони приймуть неправильне рішення, або не паралізуються страхом зробити неправильний дзвінок. Вони нагадують собі та іншим про те, що відбувається, коли надовго відкладається прийняття рішення. 

“Ваша нерішучість може призвести до того, що терміни та витрати різко зростуть, виснажуючи ресурси, коли ви шукатимете паралельні шляхи”, – йдеться у матеріалі. 

5. “Я контролюю те, що я можу контролювати”

Надмірне бажання все контролювати не принесе вам великої користі, а навіть навпаки – зіб’є вас зі шляху до правильної мети. У такому випадку психологи радять створити просту таблицю із двох стовпців, де в одному ви пропишете те, що заважає вам досягти мети і обведете жирним ті пункти, які ви можете контролювати. А в іншому – напишіть те, що ви реально можете зробити, щоб упоратися з переліченими ліворуч проблемами. 

6. “Я зроблю це”

Для психологічної стійкості та сили людям рекомендують замінити фразу “я маю це зробити” на “я зроблю це”, адже друга явно змушує людину почувати себе бадьорішою і кращою. 

“Якщо вам не подобається їхати на роботу, намагайтеся не думати, що ви “повинні”, натомість кажіть, що ви “зробите це”, – радять психологи. 

Як раніше писав УНІАН, є 8 ознак того, що ви психічно сильна людина, однак не всі це знають про себе. Одна з таких – ви не орієнтуєтеся на думки інших – ви вже гідні любові, без них. 

www.unian.ua

Exit mobile version