На перший погляд корисні: нейробіолог назвав 3 шкідливі напої для мозку

На перший погляд корисні: нейробіолог назвав 3 шкідливі напої для мозку

Список напоїв, які негативно впливають на мозок / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Підтримка здоров’я мозку має вирішальне значення для збереження пам’яті, когнітивних функцій і загального психічного благополуччя. І один із найважливіших факторів, який слід враховувати, коли мова заходить про здоров’я вашого мозку, — це ваша дієта. Портал She Finds назвав три небезпечні напої, які негативно впливають на мозок і ви їх вживаєте майже щодня. 

1. Червоне вино

Нейробіолог та експерт із профілактики хвороби Альцгеймера доктор Роберт Лав розповів, хоч червоне вино хвалять за його користь для здоров’я серця завдяки вмісту антиоксидантів, проте його вплив на мозок менш сприятливий.

“Червоне вино має приємний смак і відчуття, і було проведено дослідження, яке показало, що воно корисне для здоров’я серця. Але дослідження мозку досить чітко стверджують: вино та алкоголь загалом шкодять кишковим бактеріям, печінці та збільшують запалення”, – пояснив він. 

Відео дня

За його словами, вживання алкоголю може порушити здоров’я кишківника, яке тісно пов’язане з функцією мозку, і призвести до запалення в усьому тілі. Щобільше, це погіршує сон і пам’ять, два важливі фактори для підтримки когнітивного здоров’я.

Доктор Лав радить поміркованість тим, хто вирішує вживати алкоголь, зокрема, скоротити кількість вина, яке ви п’єте, до одного-двох вечорів на тиждень і не більше одного-двох келихів на ніч.

2. Спортивні напої

Ще один поширений напій, який вживають багато людей – спортивні напої. Однак доктор Лав підкреслює приховану небезпеку, яку несуть у собі ці напої.

“Спортивні напої містять або багато цукру, або багато штучного цукру, і обидва вони можуть завдати шкоди вашому мозку. Високе споживання цукру пов’язане з рядом проблем зі здоров’ям, включаючи ожиріння та діабет 2 типу, що, своєю чергою, може вплинути на здоров’я мозку. Хоча штучні підсолоджувачі не містять калорій, вони негативно впливають на когнітивні функції та здоров’я кишківника”, – наголосив нейробіолог. 

Замість спортивних напоїв доктор Лав рекомендує шукати альтернативи, які забезпечують електроліти без шкідливих добавок. Вода та кокосова вода є чудовим вибором, який може підтримувати вас здоровим без недоліків високого вмісту цукру чи штучних інгредієнтів.

3. Кава

Третій напій, від якого застерігає доктор Лав, може бути несподіваним, особливо враховуючи його широке споживання – це звичайна кава.

“Це здивує більшість людей, тому що здається, що кава здорова. Однак йдеться про звичайну неорганічну каву, вживання якої варто обмежити. Органічна кава чудова для вашого мозку”, – пояснює він.

Доктор Лав додав, що кава є однією з культур, які найчастіше обприскують пестицидами в Сполучених Штатах, і ці хімікати можуть бути нейротоксичними.

“Пестициди можуть пошкодити ваші нейрони, клітини вашого мозку, які передають важливу інформацію по всьому тілу. Щоб мінімізувати вплив цих шкідливих хімікатів, варто обирати органічну каву”, – пропонує він, зазначивши, що органічна кава не містить нейротоксичних пестицидів і зберігає більше антиоксидантів, які корисні для здоров’я мозку.

Як писав УНІАН, неврологи назвали траву №1 для поліпшення здоров’я мозку. Вона здатна поліпшити когнітивні функції та пам’ять, а також покращити здоров’я мозку.

Вас також можкть зацікавити новини:

  • 5 прийомів темної психології на побаченнях: як не потрапити в пастку
  • Яку каву ви п’єте зранку: тест на характер за улюбленим напоєм
  • Дієтологи розкрили 10 найкращих трав і спецій, які допоможуть схуднути
  • www.unian.ua